SenTec – OxiVent järjestelmä

Potilaan unen
häiriintymättä
- jatkuva
tcPCO2 & SpO2
tcPCO2 & tcPO2
Ei-invasiivinen keuhkotuuletuksen
ja hapetuksen
valvonta
previous arrow
next arrow
Slider

SenTec Digitaalinen Monitori (SDM) aktivoidulla PO2 kanavalla tcPCO2, tcPO2, SpO2, PR ja HP
-arvojen valvontaan 

SenTec Digital Monitoring System PO2 (SDMS-PO2) tarjoaa jatkuvatoimisen, ei-invasiivisen, reaaliaikaisen monitoroinnin  ventilaation (tcPCO2), hapetuksen (tcPO2) ja lämmitystehon (HP) valvontaan vastasyntyneille. Pediatristen ja aikuispotilaiden kanssa järjestelmää voidaan käyttää tcPCO2, tcPO2, SpO2, pulssitaajuuden, pulsaatioindeksin (PI) and lämmitystehon (HP) valvontaan.

SDM-PO2

Sensorivaihtoehdot 

 • OxiVenT™ Sensori (tcPCO2, tcPO2, SpO2, PR and RHP)
 • V-Sign™ Sensori (tcPCO2, SpO2, PR and RHP)

Ominaisuudet

 • SenTec-sensoreiden mittaamien tietojen näyttöön (katso yllä olevat kuvat)
 • Fyysiset ominaisuudet:
  • Paino: 2,3 kg – kaasusäiliön kanssa
  • Koko: 10,2 x 27,0 x 23,0 cm
  • Taitettavat jalat toimivat myös kantokahvana ja auttavat säätämään katselukulmaa.
  • Asennettavissa pyörillä varustettuihin telineisiin, infuusiotelineisiin, seinäpidikkeisiin, kiskoihin, kuljetuskehtoihin jne.
 • Liitännät:
  • Sarjaliitäntä (RS-/EIA-232): Tuetut protokollat: SenTecLink, Philips VueLink ja/tai Philips IntelliBridge, Spacelabs Flexport (ei PO2-parametriä), sarjaliitännällä varustettu tulostin, TCB (TransCutaneous Basic Protocol, esim. Dräger-monitoreihin) ja sähkökäyttöiset lääketieteelliset laitejärjestelmät (esim. Capsule)
  • LAN-portti (UDP – RFC 768): Tarvitaan etävalvontaan, jossa käytetään V-CareNeT™-sovellusta
  • Analoginen ulostulo (0–1 V)
  • Hoitajan kutsutoiminto
 • TFT-värinäyttö (LED-taustavalo) -    Haihtumaton FLASH-muisti, jonka kapasiteetti riittää 227 tunnin (9,5 päivän) monitorointitietojen tallentamiseen.
 • Suljettu, ladattava litiumioniakku, jonka kapasiteetti riittää 10 tunnin käyttöön

Huomautus

 • Edellä kuvatut ominaisuudet riippuvat SDM-PO2- tai SDM -järjestelmän ohjelmistoversiosta
 • Ota yhteys paikalliseen SenTec-edustajaan, kun tcPO2-kanava on aktivoitava.

OxiVenT™ Sensori

Hiilidioksidin osapaineen, hapen osapaineen ja pulssioksimetrian valvontaan

 • Digitaalinen sensori
 • TcPCO2- ja tcPO2 -arvojen, pulssioksimetriatietojen (SpO2, PR), pulsaatioindeksin ja suhteellisen lämmitystehon (RHP) jatkuvaan ei-invasiiviseen valvontaan
 • Soveltuu aikuisille, pediatrisille ja vastasyntyneille* potilaille
 • Uudelleenkäytettävä, vedenkestävä
 • Kiinitetään potilaaseen MAR-kiinnitysrenkaalla tai korvaklipsillä
 • Sisältää yhden (1) yksittäisen vaateklipsin (SC-CC)
 • Kytketään SDM-järjestelmään digitaalisen sensorin sovitinkaapelilla.

Pyydä käytön opastusta paikalliselta SenTec-jälleenmyyjältä.

 

* Vastasyntyneiden osalta OxiVenT™-sensorin käyttöaihe on toistaiseksi ainoastaan hiilidioksidin osapaineen valvonta.

V-Sign™ Sensori 2

Hiilidioksidin osapaineen, hapen osapaineen ja pulssioksimetrian valvontaan

 • Digitaalinen sensori
 • TcPCO2-arvojen, pulssioksimetriatietojen (SpO2, PR), pulsaatioindeksin ja suhteellisen lämmitystehon (RHP) jatkuvaan ei-invasiiviseen valvontaan
 • Soveltuu aikuisille, pediatrisille ja vastasyntyneille* potilaille
 • Uudelleenkäytettävä, vedenkestävä
 • Kiinnitetään potilaaseen MAR-kiinnitysrenkaalla tai korvaklipsillä
 • Sisältää yhden (1) yksittäisen vaateklipsin (SC-CC)
 • Kytketään SDM-järjestelmään digitaalisen sensorin sovitinkaapelilla.

Pyydä käytön opastusta paikalliselta SenTec-jälleenmyyjältä.

 

* Vastasyntyneiden osalta V-Sign™-sensorin käyttöaihe on toistaiseksi ainoastaan hiilidioksidin osapaineen valvonta.

Esite

English

Neonatologia

English

Anestesiologia

English

Krooninen hengitysvajaus

English

Käyttöohjeet

English

SDMS Pikaopas

Suomi

SDMS Quick Reference Guides

English

Tuotekatalogi

English

Käyttöalueet

SDMS-järjestelmä on tarkoitettu aikuisten ja pediatristen potilaitten hiilidioksidin osapaineen, hapen osapaineen, happisaturaation ja pulssitaajuuden jatkuvaan ei-invasiiviseen valvontaan. Turvallinen, tarkka ja luotettava menetelmä parantaa kliinikoiden mahdollisuuksia arvioida potilaiden keuhkotuuletusta ja hapetusta lähes kaikissa mahdollisissa hoitotilanteissa.

Käyttöaluekohtaiset tiedot:

Aina kosketuksissa...SDMS-järjestelmä mahdollistaa vastasyntyneiden potilaiden hiilidioksidiosapaineen (tcPCO2) ja happiosapaineen (tcPO2) jatkuvan transkutaanisen valvonnan. Anturin monipuoliset kiinnitysmahdollisuudet (rintakehään, palleaan, selkään, otsaan, reiden sisä- tai ulkopinnalle) helpottavat keskeytyksetöntä valvontaa lähes missä tahansa hoitotilanteessa. 

Turvallinen anturin lämpötilan hallinta

Digitaaliset V-Sign™- ja OxiVent™ -sensorit pysyvät aina kosketuksissa potilaaseen samalla kun mittaavat, valvovat ja säätävät turvallisesti sensorin kiinnityspaikan lämpötilaa. SDMS-järjestelmässä on turvallisen lämmönhallinnan takaava "plug and play" -mittaustoiminto. Sensorin lämpötila on laitoskohtaisesti rajoitettavissa, ja tarvittaessa laite kehottaa tarkastamaan sensorin kiinnityspaikan. Jos sensorin lämpötila pääsee kuitenkin huomaamatta nousemaan, lämpötilaa alennetaan automaattisesti.

Hellävarainen sensorin kiinnitys

SDMS-järjestelmän sensorin voi pitää aina kosketuksissa potilaaseen, sillä sen kiinnittäminen ei tunnu juuri missään. Edellä kuvattu pitkälle kehitetty lämmönhallintaominaisuus on yksi näistä potilasystävällisistä kiinnitysominaisuuksista. Hellävaraisuutta lisää SenTecin rakenne: transkutaaninen sensori on erittäin kevyt (alle 2,9 g), ja sen johto on taipuisa ja vapaasti käännettävissä kiinnittämisen jälkeenkin. Vastasyntyneiden sensorin kiinnitysrenkaan kehitystyössä on otettu huomioon potilaiden ihon erityistarpeet: sensori voidaan kiinnittää paikalleen kevyesti ilman voimaa, ja se on myös helppo irrottaa vaurioittamatta herkkää ihoa. 

Luotettavat mittaustulokset 

Kivuton transkutaaninen hiilidioksidiosapaineen mittaus tuottaa täsmällisen arvion valtimoveren hiilidioksidiosapaineen tasoista. Digitaalisen V-Sign™-sensorin tekninen poikkeama on pienempi kuin millään muulla nykyään markkinoilla olevalla transkutaanisella monitorilla; hiilidioksidin osapaineen mittaustulokset pysyvät tarkkoina ja luotettavina myös pitkäaikaisissa mittauksissa [Storre 2010].  OxiVenT™-sensori mittaa PO2-arvot optisesti käyttäen dynaamista fluoresenssin sammutustekniikkaa. Tämä mittausperiaate on vakaa suhteessa aikaan, ja siksi siinä ei ole käytännössä lainkaan poikkeamaa.

 Helppokäyttöinen sensori 

“Aina kosketuksissa potilaaseen” tarkoittaa, että valvontaa voidaan jatkaa jopa 12 tuntia ilman kalibrointia. Kertamittauksiin perustuvaan valvontaan verrattuna SenTecin transkutaanisen sensorin keskeytyksettä tuottamat kliinisen tiedot antavat mahdollisuuden havaita potilaan tilassa tapahtuvat muutokset aikaisemmin, jolloin henkilökunnalle jää enemmän aikaa optimoida hoito potilaan tarpeiden mukaan. Digitaalisen sensorin voi myös irrottaa sensorin sovitinkaapelista jopa 30 minuutiksi ilman uusia kalibrointipyyntöjä. Tämä antaa henkilökunnalle mahdollisuuden tutkia, hoitaa tai kuljettaa vastasyntynyttä potilasta vapaammin. Se helpottaa myös mittausjärjestelmän käsittelyä erityisesti vastasyntyneen inkubaattorin ympärillä.

Esimerkkejä kliinisestä käytöstä

Pitkäaikaiskäytön turvallisuus vastasyntyneiden teho-osastolla

Valtimoveren kaasuanalyysi on tällä hetkellä kultainen standardi kriittisesti sairaiden vastasyntyneiden potilaiden hiilidioksidiosapaineen määrityksessä. Verikaasunäytteiden toistuvaan ottamiseen liittyy ongelmia, kuten toimenpiteen invasiivisuus, komplikaatioiden riski, virheiden mahdollisuus ja hoitoperäinen anemia. Transkutaaninen SDMS-järjestelmä on turvallinen tapa valvoa jatkuvasti vastasyntyneen hiilidioksidi- ja happiosapainetta. Sensori voidaan kiinnittää hellävaraisesti, siinä on äärimmäisen luotettava lämmönhallinta, ja sen suunnittelussa on pyritty maksimoimaan mittauksen mukavuus sekä vastasyntyneelle potilaalle että henkilökunnalle. Yhdysvaltalaisen Vanderibiltin lastensairaalan lääkäri William Francis Walsh kollegoineen on todistanut SDMS-järjestelmän tarkkuuden ja käytettävyyden (Nashville, Tennessee).  He testasivat SDMS-järjestelmää pienimmillä potilaillaan, jotka painoivat 1000–3400 grammaa. Hiilidioksidin osapaineen (tcPCO2) mittauspaikkakohtaiset mittausjaksot olivat jopa50 tunnin pituisia. Tutkimus vahvisti laitteen turvallisuuden (ei haitallisia ihovaurioita) sekä kliinisesti olennaisen yhteyden SDMS-järjestelmän mittaamien tcPCO2-arvojen vastaavuuden ja valtimoveren hiilidioksidiosapaineen välillä [Walsh].

 

Vastasyntyneen keuhkotuuletuksen hallintaohjeet

Korkeataajuusventilaation (HFOV) tai ei-invasiivisen ventilaation (NIV) yhteydessä ei voida luottaa ainoastaan yleisiin valtimoveren hiilidioksidin mittauksen korvaaviin tekniikoihin.  Rowley kollegoineen testasi, voiko SDMS-järjestelmällä mitattu transkutaaninen PCO2 luotettavasti korvata valtimoveren kaasuanalyysin, joka vaaditaan vastasyntyneiden korkeataajuusventilaation (HFOV) yhteydessä. He totesivat merkittävän vastaavuuden SDMS-järjestelmällä mitattujen ja valtimoverestä mitattujen tcPCO2-arvojen välillä vastasyntyneillä potilailla, joiden syntymäpaino oli hyvin alhainen, sekä vastasyntyneillä, joilla oli vasopressorilääkitys [Rowley]. Jatkuva tcPCO2-valvonta mahdollistaa HFOV-tason säätämisen ja voi auttaa minimoimaan jälkitiloja (kuten aivokammioverenvuotoa), joita voi syntyä hiilidioksidin osapaineen heilahtelun seurauksena [Rowley].
  

SDMS-järjestelmää koskevat julkaisut

V-Sign™ -sensorilla varustettu SDMS (SenTec Digital Monitoring System) on turvallinen, tarkka ´ja luotettava tapa jäljittää ja valvoa muutoksia valtimoveren hiilidioksidissa, valtimoveren happisaturaatiossa ja pulssitaajuudessa. V-Sign™ -sensori mittaa tcPCO2- ja SpO2 -arvot ei-invasiivisesti ja auttaa paremmin arvioidaan potilaan keuhkoventilaatio- ja hapetustilannetta lähes kaikissa mahdollisissa hoitotilanteissa. Saatavana on jatkuvasti kasvava määrä kliinisten tutkimuksien julkaisuja, jotka koskevat SDMS-järjestelmän käytettävyyttä, luotettavuutta ja tarkkuutta.

Seuraavia linkkejä napsauttamalla voit tarkastella julkaistuja kliinisiä tutkimuksia, jotka on järjestetty käyttöaluekohtaisesti.

Anestesia

Tehohoito

Neonatologia

Toimenpiteen aikainen sedaatio

Pneumologia

Uni

Seuraavia linkkejä napsauttamalla voit tarkastella julkaistuja kliinisiä tutkimuksia, jotka on järjestelty muiden aiheiden mukaan:

Yleistä

Validointi /tarkkuus

tcPCO2 vs. EtCO2

Kliinisen tutkimuksen tukeminen
SenTec AG on kiinnostunut tukemaan kliinisiä tutkimuksia, joiden aiheena tai käyttökohteena on tcPCO2:n, tcpO2:n ja/tai SpO2:n valvonta eri sovellusalueilla, mukaan lukien mutta näihin rajoittumatta neonatologia, unilääketiede, pneumologia, kotihoito, anestesia, toimenpiteen aikainen sedaatio ja tehohoito. SenTec ottaa mielellään vastaan kliinisiä tutkimuksia koskevia ehdotuksia, jotka liittyvät johonkin yhtiömme tutkimusalueeseen. Jos SenTec päättää tukea tutkimusta, SenTec yleensä tarjoutuu antamaan tuotekoulutusta, valvomaan tutkimuksen aikaisten tietojen laatua käyttövirheiden välttämiseksi, tarjoamaan tukea tietojen analysointiin ja toimittamaan tutkimuksen toteuttamiseen vaadittavat välineet.

Jos haluatte tietää lisää asiasta, ottakaa meihin yhteyttä. Odotamme mielenkiinnolla tutkimusehdotuksianne!